Legi Justiție. PMP s-a retras din plenul Senatului

Marți, 19 decembrie, senatorii PMP au părăsit plenul Camerei superioare a Parlamentului ca urmare a respingerii prin vot a propunerii lui Traian Băsescu de a fi retrase legile Justiţiei de pe ordinea de zi.

'PMP a fost consecvent. A fost împotriva înfiinţării comisiei speciale, a fost împotriva preşedintelui comisiei speciale, domnul Iordache, şi-a retras reprezentantul din comisie, nu a participat la votul din Camera Deputaţilor şi nici la dezbatere, nu participăm la vot şi la dezbatere nici în Senat, nici măcar prin prezenţa noastră care ajută la cvorum.

Noi nu am pus niciun amendament, pentru ca Comisia Iordache să nu poată spune că 'le-am aprobat amendamente'. Asta a fost o plasă pe care au servit-o partidelor de opoziţie', a declarat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.  

El a punctat însă că parte din modificări sunt bune, dar din cauza vitezei de lucru 's-au făcut şi erori formidabile'. 'Parte din modificările făcute acestor legi sunt bune. Sunt legi care funcţionează de 13 ani şi s-au putut constata zone în care se impun anumite ajustări. Pe de altă parte, datorită vitezei cu care s-a lucrat, s-au făcut şi erori formidabile. (...) Pe fondul discuţiilor din societate cred că cel mai bine pentru Parlament ar fi să lase perioada de vacanţă ca o perioada de dezbatere pentru forma la care s-a ajuns pe aceste legi, să se poată transmite mesajul corect, să se poată recepta de la societate îngrijorările şi să scoatem nişte legi pe care şi societatea şi politicienii să le aprobe', a spus Băsescu în plen.

Rezultat identic

Aceeaşi propunere de retragere de pe ordinea de zi a plenului Senatului a legilor Justiţiei au făcut-o şi senatorul PNL Mario Oprea şi senatorul USR Vlad Alexandrescu, acesta din urmă solicitând retrimiterea la comisie a acestor legi pentru un termen de 60 de zile.

[citeste si]

Senatorul PNL Alina Gorghiu a propus, la rândul său, retrimiterea la comisie a Statutului magistraţilor pentru un studiu de impact. Fiecare propunere în parte a fost supusă votului, dar rezultatul a fost acelaşi - de respingere.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel