Legi justiție. Iordache: Încă trei proiecte de lege

Bogdan Bolojan / 21 dec 2017 / 18:04 Salveaza PDF Comentarii
Florin Iordache
Florin Iordache

Comisia parlamentară pentru Legile Justiţiei va mai elabora încă trei proiecte de lege - unul privind modificări la Codul penal, unul pentru modificări la Codul de procedură penală şi al treilea cu modificări la Codul de procedură civilă, a anunţat joi preşedintele comisiei, Florin Iordache. 

"Pe perioada vacanţei parlamentare, puteţi să depuneţi amendamente atât pe Directivă (Directiva europeană privind prezumţia de nevinovăţie - n.r.), cât şi pe coduri, dar şi pe Directiva care vizează deciziile CEDO, pentru că am început la Codul de procedură penală şi deciziile CEDO. Să stabilim un termen limită, să zicem 15 - 18 ianuarie, pentru ca toată lumea să poată depune amendamente la toate aceste legi, fie că discutăm de Cod penal, fie că discutăm de Codul de procedură penală. De comun acord, să hotărâm în ultima săptămână (din luna ianuarie - n.r.), atunci când lucrăm în comisie, cele cinci zile, să avem un tabel centralizator pe Codul penal, un tabel centralizator la Codul de procedură penală şi un tabel centralizator la Codul de procedură civilă", le-a spus Iordache colegilor săi din Comisia pentru Legile Justiţiei. 

El a adăugat că amendamentele care vor fi depuse de asociaţiile profesionale vor fi însuşite de partide, de grupuri parlamentare sau de parlamentari. 

"Discutăm aplicat, prin vot tranşăm toate cele trei legi. Primă Cameră sesizată va fi Senatul, vom depune trei proiecte, pentru că, practic, discutăm de trei domenii diferite, intră în dezbatere la Senat şi apoi la Camera Deputaţilor, Cameră decizională", a explicat Tudose, conform Agerpres.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24