Legi justiție. Florin Iordache anunță când vor fi promulgate definitiv

Rodica Mitu / 04 iul 2018 / 10:52 Salveaza PDF Comentarii
Florin Iordache
Descriere foto: Florin Iordache

Florin Iordache a avut o intervenție, miercuri, în Plenul Camerei Deputaţilor, unde se dezbat modificările la Codul penal. Acesta a vorbit și despre Legile justiției.

"V-am spus de la început: arătați-mi un singur articol care creează probleme sau care atacă independența. Nu ați reușit să faceți. Permanent, ați atacat la Curte. Din punctul meu de vedere, Legile Justiției vor fi, în următoarele două săptămâni, promulgate definitiv. Acum la cele trei coduri. (...) așa cum ați anunțat, veți ataca și acest cod. Fără îndoială, îl puteți ataca, este dreptul dumneavoastră. Asta nu înseamnă că veți avea dreptate", a spus, miercuri, 4 iulie, Florin Iordache.

"Vor răspunde"

"Ce ne-am propus? Să stopăm abuzurile. Am spus că cei care cu adevărat încalcă legea să răspundă, dar nu pe presupuneri, pe simple declarații de martor. (...) A existat, în ultima perioadă, o mare manipulare, dar cei care cu adevărat au încălcat legea vor răspunde", a mai zis Iordache.

"Am considerat că modificarea Codului penal este necesară, la fel și Codul de procedură penală. Este vorba de 70 de articole, nu de câteva sute, pentru informarea dumneavoastă corectă", a declarat Florin Iordache.


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27