Legi justiție. Dragnea, răspuns tăios pentru Iohannis: Sunt absolut sigur!

Valentin Vrabie, scrisoare deschisă pentru Dragnea: Vă solicit imperativ intervenţia
Valentin Vrabie, scrisoare deschisă pentru Dragnea: Vă solicit imperativ intervenţia

Preşedintele Camerei Deputaţilor Dragnea, a afirmat, joi, că este 'absolut sigur că în această viaţă' legile Justiţiei vor intra în vigoare şi vor reprezenta un pas important în reforma justiţiei. 

'Sunt absolut sigur că, în această viaţă, aceste legi vor intra în vigoare şi vor reprezenta un pas important într-o reformă a Justiţiei necesară şi dorită', a declarat Dragnea, comentând anunţul preşedintele Klaus Iohannis privind trimiterea la Curtea Constituţională a pachetului legilor Justiţiei, dar şi la Comisia de la Veneţia.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că a decis să trimită la Curtea Constituţională pachetul legilor Justiţiei, dar şi la Comisia de la Veneţia.
 
'În forma în care se prezintă acum, pachetul legislativ de modificare a legilor justiţiei nu corespunde nici exigenţelor unui stat de drept şi democratic, aşa cum Constituţia României proclamă emblematic în articolul 1, şi nici aşteptărilor românilor, care îşi doresc o justiţie independentă, bazată pe lege şi neinfluenţabilă. Am decis, ca atare, să trimit întregul pachet legislativ înapoi la Curtea Constituţională şi, în paralel, să sesizez Comisia de la Veneţia. De aceea, fac un apel către Curtea Constituţională de a nu se grăbi şi a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constituţional comun în Europa şi care sprijină statele care doresc să pună structurile juridice şi instituţionale în acord cu standardele şi bunele practici internaţionale în materie de democraţie, preeminenţă a dreptului şi a protecţiei drepturilor omului, inclusiv prin acordarea unui sprijin constituţional de urgenţă', a spus Iohannis.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel