Legi justiție, Departament de Stat. PNL, atac total la Dragnea și Tăriceanu după comunicatul de azi

Comunicatul Departamentului de Stat al SUA cu privire la Legile justiției a stârnit nenumărate reacții în România.

Astăzi, președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului, Liviu Dragnea respectiv Călin Popescu Tăriceanu, au semnat un comunicat ca răspuns la cele semnalate de către Departamentul de Stat SUA.

Grupul Parlamentar al PNL din Senatul României au taxat imediat ieșirea celor doi lideri ai Coaliției. Liberalii transmit că se delimitează de poziția celor doi.

”Grupul PNL din Senat se delimitează de declaraţiile domnilor Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu care, confundând probabil Departamentul de Stat al SUA cu Statul Paralel, s-au folosit de funcţiile pe care temporar le deţin pentru a face o declaraţie iresponsabilă cu privire la Partenerul nostru strategic.

Comunicatul remis de către cei doi preşedinţi ai Camerelor nu reprezintă poziţia Parlamentului României şi în nici un caz a senatorilor liberali. Domnii Dragnea şi Tăriceanu nu au dreptul să se exprime în numele Parlamentului, mai ales pe probleme de politică externă. Singurul organ care poate lua poziţie în numele Legislativului este plenul reunit. Ori Parlamentul României nu a acordat vreun mandat pentru poziția exprimată de Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea în numele Legislativului românesc.

PNL şi-a afirmat şi continuă să susţină în mod consecvent angajamentele euro-atlantice ale României şi va pleda întotdeauna pentru respectarea statului de drept, a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, precizează liberalii într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel