Legi justiție, Departament de Stat. Florin Iordache revine: Ar trebui citit în integralitate

 Mesajul Departamentului de Stat al SUA referitor la legile Justiţiei ar trebui citit în integralitate, a declarat marţi preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache. Fostul ministru al Justiției a avut o reacție și ieri seară, imediat după publicarea comunicatului de presă al SUA. 

"Acel mesaj ar trebui citit în integralitate. În acest mesaj se discută despre legile propuse de Guvern. Aşa cum aţi văzut, noi avem o dezbatere foarte largă şi pornim de la nişte legi adoptate acum 14 ani, iar întregul sistem juridic din România ne cere să intervenim asupra acestor legi. Dacă există o singură prevedere sau dacă în mesajul care a fost transmis, probabil că vor veni şi alte puncte de vedere, dacă există o singură prevedere care încalcă fie independenţa Justiţiei, fie discutăm de scăderea luptei împotriva corupţiei, eu sunt întru totul de acord cu aceste prevederi", a declarat Iordache marţi în debutul şedinţei comisiei speciale. 

El a amintit ca parlamentarii comisiei au discutat până acum doar nişte chestiuni care vizează separarea carierei magistraţilor, fără amestec politic în actul de numire. 

"Am discutat despre întărirea independenţei şi a judecătorilor şi a procurorilor, fără un amestec politic în actul de numire, în actul de revocare şi în cariera magistraţilor şi sper să ajungem şi la legea răspunderii magistraţilor. Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv să oprească Parlamentul să facă o dezbatere. Vreau să vă reamintesc că aceste legi au fost adoptate în 2005 prin asumarea răspunderii Guvernului. Deci între asumarea Guvernului, unde nu există o dezbatere, şi o dezbatere largă cu toţi cei interesaţi la masă, cred că este de preferat cel de-al doilea mod de lucru", a mai spus Iordache. 

Întrebat de ce crede că a venit reacţia Departamentului de Stat al SUA, Iordache a arătat că nu ştie şi a adăugat că parlamentarii comisiei speciale au ţinut cont de toate observaţiile pe care le-a făcut sistemul juridic, relatează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel