Legi justiție, Departament de Stat. Codrin Ștefănescu, mesaj

 Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a avut, marţi dimineaţa, o discuţie cu preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunţând ulterior că urmează să fie exprimată o poziţie publică pe tema mesajului transmis de către Departamentul de Stat. 

"A fost o întâlnire prietenească. (...) A fost o întâlnire de dimineaţă, cu preşedintele aliaţilor noştri. (...) (Despre mesajul Departamentului de Stat - n.r.) o să discutăm la ora 12,00 şi o să avem o poziţie publică", a precizat Ştefănescu, după ce a ieşit din biroul preşedintelui Senatului. 

Codrin Ştefănescu nu a precizat dacă discuţia urmează să aibă loc la nivelul PSD sau al coaliţiei de guvernare. 

"Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România", se arată într-o declaraţie de presă intitulată "România - propuneri ce afectează independenţa sistemului judiciar" şi care aparţine purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert. 

Această legislaţie, "propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice protejate de interferenţa politică", a notat purtătorul de cuvânt în declaraţia publicată luni pe site-ul Departamentului de Stat. 

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", a adăugat purtătorul de cuvânt, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel