Legi justiție, comisie specială. Dragnea, răspuns

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că propunerea PSD de înfiinţare a unei comisii speciale care să pună în acord actele normative cu deciziile Curţii Constituţionale "se conjugă" cu demersul ministrului Tudorel Toader de modificare a legilor Justiţiei. 

Întrebat despre discuţiile din Birourile permanente reunite privind crearea unei comisii care să pună în acord mai multe acte normative cu deciziile Curţii Constituţionale şi faptul că ministrul Justiţiei lucrează la un proiect pe această temă, Liviu Dragnea a spus că cele două demersuri "se conjugă". 

"A fost o solicitare a PMP pentru o comisie care să lucreze doar pentru punerea în acord a deciziei CCR cu Codurile penale. Propunerea noastră a fost să facem o comisie care să pună în acord toate cele 223 de decizii ale Curţii pentru care nu s-au operat modificări legislative. Eu cred că nici ministrul Justiţiei, nici doar un parlamentar sau doar comisiile juridice nu pot realiza aceste propuneri în termen rezonabil. Ministrul Justiţiei poate să lucreze foarte bine, să colaboreze cu această comisie şi invers şi comisiile juridice, dar trebuie să existe undeva un grup format din parlamentari care să se ocupe doar de aceste lucruri", a afirmat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului. 

El a spus că este o lipsă de respect faţă de deciziile Curţii Constituţionale faptul că acestea nu sunt transpuse în actele normative. 

"Ne facem de râs, adică mi se pare o lipsă totală de respect sau dispreţ faţă de decizii ale CCR, pentru că sunt multe domenii în care ele nu au fost operate şi vreau să închidem acest subiect", a adăugat Dragnea, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel