Legi justiție. Comisia de la Veneția, SESIZATĂ. Gorghiu: AM REUȘIT!

Alina Gorghiu a transmis un mesaj după ce modificările aduse Legilor Justiţiei de către PSD-ALDE vor ajunge în analiza Comisiei de la Veneţia.

"Da, am reușit !

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei sesizează Comisia de la Veneția pentru a se da un aviz cu privire la legile justiției din România !

În urma solicitării pe care am făcut-o în luna martie în numele PNL, am reușit să obținem de la Strasbourg ceea ce în țară ne refuzau Liviu Dragnea și majoritatea PSD-ALDE: vom avea o opinie înalt calificată și dedicată democrației referitoare la modificările propuse acum la legile justiției!

Frumos este că după dezbaterile de azi din Comisia de Monitorizare a APCE a fost dat un VOT ÎN UNANIMITATE pentru sesizarea Comisiei de la Veneția pe legile justiției din România.

Argumentele experților

Așa de convingătoare a fost cererea noastră, argumentele experților și așa de mare îngrijorarea față de aceste legi!

Am spus și în țară de nenumărate ori: nu există nici un motiv pentru ca modificările la legile justiției să fie ascunse de Comisia de la Veneția. Avem nevoie de experiza lor. Din păcate, socotelile majorității PSD – ALDE au fost mereu altele: legi votate în câteva ore, la ceas de noapte, pentru scopuri asupra cărora nu mai insist acum. Știți toți despre asta!

[citeste si]

Domnului Dragnea ar trebui să îi fie jenă pentru că a tot refuzat abuziv și fără motiv ca Parlamentul României să facă această sesizare către Comisia de la Veneția. De ce nu s-a făcut acest lucru dacă PSD susține (fals!) că urmărește standarde europene și că nu are nimic de ascuns?

De aia nu invită nimeni din cancelariile europene pe Liviu Dragnea și pe liderii PSD la discuții: nu sunt văzuți cu haină europeană!

Regret despre Parlament

Dar iată că lucrurile nu puteau să rămână așa cum a vrut majoritatea PSD-ALDE pentru că nu era bine pentru România. Regret că Parlamentul României nu iese bine din această poveste. A trebuit să se ajungă la o dezbatere la APCE pentru că majoritatea nu a dorit un gest de minimă deschidere, singurul prin care ar fi arătat bune intenții: colaborarea cu Comisia de la Veneția pentru a avea legi mai bune.

Nimeni nu a spus că România nu poate schimba aceste legi. Dar a existat această solicitare: pentru a fi siguri că schimbările sunt în bine, că nu afectează independența justiției, că sunt democratice, este nevoie de un aviz din partea Comisiei de la Veneția.

Ce ar trebui să facă PSD

Sper că având în vedere evenimentele de azi MAJORITATEA PSD – ALDE VA AVEA DECENȚA DE A FACE URMĂTOARELE: 1 să oprească procesul legislativ la legile justiției până la definitivarea avizului Comisiei de la Veneția, 2 să nu facă aceeași greșeală în legătură cu Codurile, din contră să sesizeze Comisia de la Veneția cât mai repede față de aceste propuneri legislative", a fost mesajul transmis de Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel