Legi justiție, coduri penale. Comisia Europeană, avertisment pentru România

Bogdan Bolojan / 21 iun 2018 / 17:05 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Comisia Europeană a anunţat că urmăreşte cu atenţie şi îngrijorare evenimentele referitoare la reforma sistemului judiciar şi a codului penal din România şi va analiza legislaţia adoptată şi compatibilitatea acesteia cu standardele europene şi internaţionale. 

''Comisia urmăreşte îndeaproape şi cu îngrijorare evoluţiile în desfăşurare din România. Aşa cum am subliniat în mod repetat, lupta contra corupţiei şi asigurarea unui sistem judiciar independent şi profesionist este de primă importanţă. Acest lucru face parte şi din rapoartele elaborate de Comisie în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). În acest context, urmărim îndeaproape reformele sistemului judiciar şi ale Codului Penal din România. Vom examina legislaţia adoptată şi compatibilitatea acesteia cu standardele UE şi internaţionale în domeniu'', a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar. 

Protestele de miercuri 

Mai multe persoane au protestat miercuri, pe holul Parlamentului, faţă de modificarea Codului de procedură penală, în timpul discursului din plen al premierului Viorica Dăncilă, care a prezentat stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019. 

De asemenea, în cursul serii mii de persoane au protestat la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară împotriva modificărilor adoptate la Codul de procedură penală, scandând lozinci împotriva Guvernului şi PSD. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23