Legi justiție. Băsescu, răspuns pentru Macovei după discursul din PE: Manipulare!

Traian Băsescu a fost prezent în această seară la România TV.

Fostul președinte a vorbit despre modificările aduse legilor justiției, dar și despre dezbaterea care s-a lăsat cu scandal din Parlamentul European, unde mai mulți europarlamentari au avut discursuri virulente.

Deși s-a ferit să-i pronunțe numele, Traian Băsescu i-a dat o replică Monicăi Macovei pe care a acuzat-o că a mințit în Parlamentul European.

„Pe mine m-au impresionat foarte neplăcut două poziții. Nu o să spun ale cui sunt, dar o să vă povestesc ce spuneau.

Spunea că s-au modificat legile justiției și nu vor mai fi condamnați pedofilii dacă le găsesc în calculator nu știu ce (nr. - materiale compromițătoare). Astea sunt de Cod penal, nu s-a ajuns la Codul penal! Sau altul, un actor spunea că președintele a luat numirea de judecător și procuror după ce a venit Băsescu. Nu e adevărat! E în Constituție. Președintele numește judecătorii și procurorii. 

Facem o manipulare aici. Nu o să contenesc să spun că pe fond modificările care s-au făcut la legile justiției sunt în regulă, democratizează și consolidează funcționarea sistemului de justiție, dar voi fi foarte atent la modificările de la Codul penal”, a precizat Băsescu.

Declarația Monicăi Macovei

Iată declarația din PE a Monicăi Macovei la care a făcut referire fostul președinte Traian Băsescu:

„De exemplu, vor ca o investigație să înceapă doar după ce o persoană este informată că este investigată. Adică primești o plângere, îl suni pe X și îi spui: 'vezi că am primit o plângere pentru corupție'. Mai poți să îi faci flagrant? Mai poți să investighezi? Nu! S-a terminat! O altă modificare: vor fi șterse dovezile din calculatoare privind alte infracțiuni. Dacă descoperi filme cu pornografie infantilă va trebui să le arunci la coș. Nu vei putea să le modifici. De asemenea, camerele de luat vederi din locurile publice nu vor mai putea funcționa ca mijloace de probă”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel