EXCLUSIV  Legea vaccinării vs. Legea alergiei. Rafila: Există o astfel de lege! Inițiatoarea a fost una dintre persoanele care se opuneau Legii vaccinării

Alexandru Rafila, despre Legea vaccinării
Alexandru Rafila, despre Legea vaccinării

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a fost întrebat ce se întâmplă cu Legea vaccinării.

„Ar trebui să intre în procedură de votare, pentru că ea a fost dezbătută suficient, a fost rapid votată și adoptată de Senat, a fost trimisă la Camera Deputaților, unde a stat doi ani, dacă nu mai mult timp. Legea este gata, practic, din primăvara anului 2016 și, de atunci, tot am așteptat ca Ministerul Sănătății să promoveze această lege în Parlament, nu s-a întâmplat. A fost promovată ulterior, dar rezultatul este cel pe care îl cunoaște toată lumea”,  a spus Alexandru Rafila. 

„În schimb, nu numai că a fost promovată, ci și votată în unanimitate Legea alergiei. Există o astfel de lege, a alergiei, inițiatoarea a fost una dintre persoanele care se opuneau Legii vaccinării. Așa că, alergia are suport, vaccinarea mai puțin”, a spus Alexandru Rafila.

Ulterior, a adăugat: „Cred că trebuie să fim serioși în Parlament și să adoptăm, în primul rând, legi care se adresează prevenirii unor afecțiuni, legi cu impact pentru sănătatea publică. Și legea vaccinării ar trebui să fie aprobată, dar într-o formă în care să nu fie o lege decorativă, ci să permită într-adevăr creșterea acoperirii vaccinale.”

Declarațiile au fost făcute joi, 18 ianuarie, la „DEZBATEREA ONLINE: Vaccinarea, prezent și viitor”, eveniment organizat de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical, DC Business, Stiridiaspora.ro, Defenseromania.ro, Spectacola.ro, și DC News TV. La dezbatere au participat reprezentanți ai autorităților, parlamentari, experți în sănătate publică, medici, dar și reprezentanți ai pacienților.  

DEZBATERE ONLINE: Vaccinarea, prezent și viitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel