Legea salarizării: Olguța Vasilescu-lideri de sindicat, detalii de la discuții

Ministrul Muncii a comentat pe o rețea de socializare legea salarizării. Olguța Vasilescu a criticat în termeni duri atacurile celor care se opun majorării salariale. totodată, aceasta a dat detalii și din discuțiile pe care le-a avut cu liderii de sindicat.

”Discuție, azi, cu un lider de sindicat: "Eu sunt șocat de atacurile lansate contra legii salarizării. De 25 de ani cerem majorări salariale și guvernele spun ca nu au bani, iar opoziția zice ca bani sunt, dar fura guvernanții. E prima oară când guvernul anunța creșteri de salarii multumitoare pentru toți, iar opoziția, moderatorii și unii lideri de confederații spun ca nu e bine. Ce ar trebui sa facă un guvern sa fie bine?" Domnul a spus asta și public, la tv. Azi, sindicatele din Ordinea Publica sunt revoltate ca primesc doar 5 la suta, iar Apărarea 20 la suta, de la 1 Iulie. Dar nu am auzit pe nimeni sa se revolte ca soldații, in anul de gratie 2017, au solda de 750 lei, deși fac parte din aceeași familie ocupationala cu Ordinea Publica, iar Ordinea Publica mai primește de la 1 Ianuarie 2018 încă 25 la suta. La fel ca și Armata, care abia atunci se apropie binișor de Ordinea Publica.

Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează și senatorii. Sunt convinsă ca aceasta lege va fi FOARTE apreciata de cei care au salarii mici și au fost nedreptățiți timp de 25 de ani, așa cum sunt convinsă și ca ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă ca o vor aprecia și cei cu salarii mari, care vor vedea ce creșteri au și ei. Mai puțin bugetarii de lux. Putini. Dacă vor comenta, poate ca toată lumea va fi interesată si ce salarii au in plata. Dar știu ca nu o vor face. Nicio familie ocupationala nu va fi afectată, in ansamblu.

Justiția nu va fi afectată de legea salarizării

Nici Justiția, unde creșterile sunt semnificative. Pana atunci, ma amuz văzând la tv cata dezlănțuire de forte s-a iscat împotriva unei legi pe care cei mai acerbi critici recunosc ca nici măcar nu au văzut-o. Astăzi, un lider de Confederație, care nu apreciază creșterile de salarii, deși rostul lui pe funcție e chiar acela de a se bate pentru asta, spunea senin: "N-am citit-o, nu știu ce scrie acolo, dar sunt sigur ca e proasta legea. Și trebuie sa fim atenți și la semnalele FMI". Ce sa mai comentezi la asta? Concluzia? Sa demisioneze ministrul care are tupeu sa majoreze salariile, că Ialomițianu, când a tăiat 25 la suta, a fost declarat "Omul anului" de reviste străine, a fost laudat de FMI, iar liderii de sindicat care azi arată cu degetul n-au piuit măcar.

P.S. Le mulțumesc liderilor de sindicat care m-au sunat azi ca sa îmi spună sa nu cumva sa îmi treacă prin cap sa nu depun legea! Ei merita respectul meu și al celor pe care ii reprezintă!”, a scris Olguța Vasilescu pe contul personal de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel