Legea salarizării. Olguța Vasilescu, explicație pentru decizia de întârziere a legii

Lia Olguţa Vasilescu
Lia Olguţa Vasilescu

Ministerul Muncii calculase un impact de 75 de miliarde de lei până la sfârșitul anului 2018 pentru Legea salarizării, dar a trebuit să refacă calculele marți dimineață cu Ministerul de Finanțe ca să rămână în aceeași anvelopă salarială, a declarat marți, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

"Astfel, noi calculasem un impact de 75 de miliarde până la sfârșitul anului 2018. A trebuit să refacem calculele de dimineață cu Ministerul de Finanțe ca să rămânem în aceeași anvelopă salarială pentru că mai mult nu este. Și atunci a trebuit să găsim această soluție. Înțeleg că au mai rămas în discuție niște amendamente de la ședința de data trecută pe care le veți trece probabil acum care de asemenea sunt cu impact asupra acestei anvelope salariale și care au fost la rândul lor calculate", a spus Lia Olguța Vasilescu, la Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților.

Potrivit acesteia, majorările salariale de anul acesta sunt de 6 miliarde de lei, iar cele de anul viitor de 10 miliarde de lei.

"Domnul președinte, cifra pe care am convenit-o încă de la începutul redactării acestei legi a fost de 75 de miliarde până la sfârșitul anului viitor, deci 2018 inclusiv și cu 32 de miliarde în perioada 2017—2020. Așa cum ați spus și dumneavoastră, anul acesta au fost creșteri salariale de 6 miliarde, pentru anul viitor sunt trecute în lege creșteri de 10 miliarde, dar aș vrea să fac o precizare foarte importantă și chiar să vă corectez un pic pentru că de la 1 ianuarie 2018 toți bugetarii vor avea o creștere de 25%, toți bugetarii, incluzând educația și sănătatea. După care, a doua creștere ar fi la sănătate, care merg direct în grila din 2022, iar la educație ar mai fi o creștere de 20% care aplicată la creșterea de 25% de la începutul anului înseamnă o creștere de 50%", a precizat Vasilescu.

De asemenea, ministrul Muncii a afirmat că la Senat au fost acceptate 80 de amendamente de la parlamentari, iar la Camera Deputaților 100 de amendamente, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel