Legea salarizării. Ministrul Muncii: Iohannis nu are niciun motiv

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Luni, 12 iunie, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus că preşedintele României nu are motiv să retrimită Parlamentului legea salarizării unitare.

„Eu cred că nu are niciun motiv să o retrimită în Parlament. De altfel, noi pe zi ce trece demontăm toate aceste minciuni, inclusiv că s-au crescut salariile doar la demnitari și culmea este că la demnitari scad și la toți ceilalți bugetari au crescut salariile. (...) Nu cred că are niciun motiv să retrimită Parlamentului legea înapoi. Chiar dacă o retrimite ea se va vota la fel. Singurul lucru care se poate întâmpla, dar pe care bănuiesc că nu îl vrea președintele României, este acela că nu se va mai aplica de la 1 iulie și noi credem că cei din administrația publică locală așteaptă deja această lege ca să intre pe noua grilă de salarizare, iar în ceea ce privește motivele de neconstituționalitate a legii cu exactitate ele nu există", a precizat ministrul Muncii, potrivit Agerpres, la Parlament.

Lia Olguța Vasilescu a fost întrebată cu privire la anunțul CSM care îi solicită șefului statului să retrimită legea salarizării în Parlament.

„Din punctul meu de vedere, doar membrii Parlamentului au acest drept (de a solicita retrimiterea în Parlament a unei legi — n.r.), Avocatul Poporului și ÎCCJ. CSM este normal să aibă această poziție având în vedere că în CSM sunt reprezentați procurorii în proporție de 50%. (...) Și judecătorul de judecătorie față de judecătorul de tribunal sau față de judecătorul de curte de apel au grade de salarizare diferite și sunt tot magistrați", a mai spus ministrul Muncii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel