EXCLUSIV  Legea redevențelor. Ce le pregătește Guvernul marilor companii. Toma Petcu: România va câștiga mai mulți bani

Toma Petrcu, ministrul Energiei a declarat în exclusivitate, la DCNews Live că Guvernul pregătește pentru acest an modificarea legii redevențelor. 

Ministrul Energiei spune că România are potențialul de a câștiga mult mai mulți bani din exploatarea zăcămintelor naturale și a lăsat să se înțeleagă că noua lege va duce la o mărire a redevențelor. 

"Redevențele sunt în lucru la Ministerul Economiei. Există un grup de lucru în care și Ministerul Energiei are delegat un reprezentant. Noi sperăm ca să adoptăm în Guvern foarte repede această lege a redevențelor, urmând ca ea să fie discutată și în Parlament. În primul rând, ne dorim să fie mult mai corecte față de statul român. Statul român trebuie să câștige mult mai mulți bani din aceste rezerve naturale care sunt proprietatea României. Dacă ne uităm în urmă, probabil că legea redevențelor ar fi trebuit să fie clară din momentul în care au început marile privatizări. Noi ne dorim să o facem acum, pe mandatul acestui Guvern, în acest an. Ele sunt necesare ținând cont de intențiile destul de serioase ale unor operatori foarte mari care vor să vină și să facă exploatări ale unor rezerve naturale pe care România le deține," a spus Toma Petcu. 

Vezi răspunsul complet:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel