EXCLUSIV  Legea recunoștinței, bunicii abandonați în București. Tudor Tim Ionescu: Realitatea pe care mi-e greu s-o accept. Asta e lipsa cea mai mare

Tudor Tim Ionescu, secretar general adjunct ALDE și consilier general al Municipiului București, a vorbit, pentru DCNews, despre realitatea din centrele de bătrâni din Capitală. 

”Eu, în calitate de consilier general, pot să spun realitatea din București, nu impresiile de Facebook ale vreunui deputat. Eu am vizitat toate azilele de bătrâni din subordinea Direcției Asistență Socială a Municipiului București, unde, din aproximativ 800 de beneficiari adulți, 500 aproximativ sunt bătrâni, seniori, care au fost aruncați ca niște saci de cartofi de copiii lor care locuiesc în București și care au condiții să-i poată întreține. Dacă vorbim și de sectoare, vorbim de încă aproximativ 2000, adică 2.500 de seniori doar la direcțiile de asistență socială din București și sectoare și, estimativ, dacă ne uităm la câte centre de seniori private sunt, putem să mai adăugăm încă 2.500. Vorbim de 5.000 de bunici lăsați de copiii lor, majoritatea locuind în București și care, nu numai că nu vin să-i viziteze, ci mai mult, din spusele unor asistente din centrele pe care le-am vizitat în campanii din 2017 și 2018, unii copiii, când își termină venituriile, mai vin să ia și din pensia bunicilor. Asta este realitatea pe care mi-e greu s-o înțeleg, s-o accept, și eu fiind crescut de bunici, și la care trebuie să găsim o soluție. Mi-aș fi dorit să găsim o soluție umană. Eu, ca liberal, nu cred că statul trebuie să vină să reglementeze relațiile dintre generații, dintre copii și părinți” a spus secretarul general adjunct al ALDE, Tudor Tim Ionescu, în calitate și de consilier al municipiului București, care s-a lovit de problema abandonului părinților, bunicilor. 

Invitație pentru Dan Vîlceanu

Tudor Tim Ionescu îi adresează o invitație lui Dan Vîlceanu, care a avut o reacție acidă cu privire la această lege: ”Îl invit în calitate de om, când vrea dumnealui, să mergem în aceste centre să-i vadă pe toți acești bunici, abandonați de copiii lor și să discute cu ei”. 

”Asta e lipsa cea mai mare”

Liderul ALDE a afirmat că ”seniorii din aceste centre n-au nevoie atât de mult de lucruri, pentru că primesc haine, mâncare, au nevoie de prezența umană, asta e lipsa cea mai mare, când știi că ești al nimănui, că nimănui nu-i mai pasă de tine și, mai rău, când știi că ai tăi copii, pe care i-ai crescut te-au lăsat acolo... Eu sunt bănățean, de origine, și e o doină care mi-a rămas întipărită în minte și se aplică și aici: `am crescut un om și-un câine, omul nu mă mai cunoaște, câinele mă recunoaște`”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel