Legea promulgată de Klaus Iohannis. Ce va fi înființat

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru promulgarea legii privind instituirea Centrelor comunitare româneşti în străinătate. Legea prevede înfiinţarea unor centre comunitare româneşti în fiecare stat în care sunt înregistraţi la misiunile diplomatice ale României cel puţin 5.000 de cetăţeni români.

Pentru înfiinţarea centrelor comunitare româneşti este necesar să fie adresate solicitări Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din MAE, în baza semnăturilor a cel puţin o treime din cetăţenii români înregistraţi la misiunile diplomatice ale României din statul respectiv.

De asemenea, calitatea unui membru al unui centru comunitar românesc se dobândeşte prin cerere adresată conducerii centrului comunitar, fiind condiţionată de înregistrarea prealabilă la misiunile diplomatice ale României din statul respectiv, potrivit legii. Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din MAE este responsabil pentru înfiinţarea centrelor comunitare româneşti şi pune la dispoziţia fiecărui centru un sediu în care să îşi desfăşoare activitatea. Centrele comunitare ar trebui să beneficieze de sprijin financiar, logistic şi material pentru: desfăşurarea acţiunilor, proiectelor şi programelor iniţiate; achiziţionarea de manuale, cărţi de specialitate, cărţi de lectură sau alte publicaţii în limba română; desfăşurarea unor cursuri educaţionale în limba română; organizarea unor evenimente care au ca scop celebrarea principalelor evenimente naţionale sau religioase; organizarea unor ateliere cu caracter artistic, religios sau sportiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel