Legea privind CSM, adoptată de Senat

Rodica Mitu / 21 dec 2017 / 12:46 Salveaza PDF Comentarii

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de joi, în calitate de Cameră decizională, propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

S-au înregistrat 81 de voturi 'pentru' şi 28 'împotrivă', potrivit Agerpres.  

În timpul exprimării votului, mai mulţi senatori USR au fluierat. 'Vă rog să votaţi, nu să fluieraţi', i-a îndemnat Claudiu Manda (PSD), preşedintele de şedinţă. Fluierăturile s-au înteţit, iar după vot Claudiu Manda a conchis: 'Cu 81 de voturi 'pentru', 28 'împotrivă 'şi o fluierătură, propunerea legislativă a fost adoptată'.

Amintim că Şerban Nicolae (PSD) a reformulat sau a propus miercuri respingerea mai multor amendamente admise în Comisia specială, iar plenul a aprobat solicitările acestuia. Prin unul dintre acestea au fost eliminate prevederile din proiectul de modificare a Legii de organizare şi funcţionare a CSM, în forma adoptată de Camera Deputaţilor, care vizau obligaţii sau atribuţii stabilite de acest for pentru alte persoane. Un alt amendament propus de Şerban Nicolae prevede că şedinţele de plen şi de secţii se transmit în direct audio-video pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii şi se înregistrează şi se publică pe pagina de internet a Consiliului, cu excepţia deliberărilor şi a audierilor în materie disciplinară. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24