Legea prevenției. Dragnea, mesaj pentru ANAF: Amenzi oprite

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, propune modificarea cadrului legal în care inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi cei ai Direcţiei Generale Antifraudă îşi desfăşoară activitatea. 

El a declarat, joi seară, în cadrul unei emisiuni la România TV, că, în baza noilor prevederi legale, inspectorii fiscali şi inspectorii antifraudă nu vor putea aplica sancţiuni decât dacă vor face dovada clară că persoanele fizice sau juridice controlate au avut intenţia clară de a încălca legea. 

"Se introduce o prevedere foarte simplă, care este peste tot în lume şi care pleacă de la prezumţia de nevinovăţie. Pleacă, de asemenea, nu de la suspiciuni rezonabile, ci de la probe indubitabile. (...) Se poate lua o măsură în condiţiile în care inspectorul, după administrarea probelor, poate demonstra, dincolo de orice dubiu, că agentul economic ştia sau ar fi putut să ştie. Este un pas important şi care ar trebui extins în toate domeniile", a afirmat Dragnea, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel