Legea prevenției aplicată de ANAF, înainte de intrarea în vigoare

ANAF a desfășurat ample controale la operatorii economici, în minivacanța de 1 mai. Reprezentanții Fiscului spun că au aplicat avertismente în aproape jumătate din cazuri. 

Reprezentanții ANAF încearcă să se familiarizeze cu legea prevenției, chiar înainte de intrarea în vigoare. Conform datelor furnizate, în urma controalelor efectuate la agenții economici, 45 % dintre cei depistați în neregulă au primit doar avertisment: 

"În cadrul acţiunilor derulate în zilele de sâmbătă şi duminică, 29 şi 30 aprilie 2017, inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei regionale antifraudă Constanţa au sancţionat cu avertisment peste 45% din faptele contravenţionale constatate, în condiţiile în care au fost verificaţi 48 contribuabili şi au fost constatate fapte contravenţionale pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 129.500 lei," informează ANAF.

Pentru moment, amenda sau avertismentul este la mâna inspectorului ANAF, neexistând deocamdată o lege care să îl oblige să efectueze un control preventiv.

Mult așteptata lege a prevenției se află pentru moment în Parlament.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel