Legea pensiilor. Tudose: A fost finalizată

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a finalizat proiectul Legii pensiilor, a anunţat joi premierul Mihai Tudose, precizând că urmează dezbaterea interministerială, la nivelul guvernului şi decizia politică pentru ca acesta să poată fi adoptat. 

"Nedreptăţile sunt imense, evident că da, în tot ceea ce înseamnă pensii. (...) Ştiu că doamna ministru Olguţa Vasilescu a finalizat, la nivel de minister, proiectul Legii pensiilor. Va urma acum dezbaterea interministerială, ne întâlnim la nivel de guvern, decizia politică şi el va trebui implementat", a declarat Tudose, la Antena 3. 

Întrebat dacă proiectul face ca nedreptăţile să fie măcar diminuate, dacă nu eliminate, Tudose a răspuns: "Da, ăsta este şi unul dintre scopurile principale. (...) Un general de 94 de ani care a luptat în război (...) are pensie 10% faţă de un colonel care a ieşit la pensie la 45 de ani. Mie nu mi se pare absolut deloc drept, ci dimpotrivă, e nu jignitor, e revoltător". 

Totodată, chestionat dacă aşteaptă acest proiect săptămâna viitoare de la Ministerul Muncii, şeful Executivului a precizat: "Săptămâna viitoare, în două săptămâni să fie într-o primă discuţie între noi". 

Potrivit şefului Guvernului, noul sistem de pensii trebuie făcut "excelent". 

"Este un sistem care odată implementat va trebui să rămână pentru foarte multă vreme şi atunci va trebui să-l cântărim foarte bine, să nu mergem pe repede înainte şi să omitem ceva, să greşim ceva şi după aia să începem din nou cu acordul fin, cu peticitul, cu cârpitul, cu cusutul. (...) Trebuie făcut excelent", a mai afirmat Tudose, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel