Legea pensiilor. Rândunică: Este foarte greu de aplicat

Pensiile romanilor
Descriere foto: Pensiile romanilor

Noua lege a pensiilor reprezintă un act normativ de "maximă importanţă şi necesitate", a declarat la Botoşani, secretarul de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), Marius Rândunică.

Prezent la o dezbatere pe proiectul noii legi a pensiilor, Rândunică a subliniat nevoia de transparentizare a conţinutului actului normativ şi de consultare a tuturor categoriilor sociale pe această temă.

"Noi, Ministerul Muncii, credem şi ne dorim ca această lege să se transforme într-un act normativ în vigoare pentru că este de maximă importanţă şi necesitate. Avem o lege a pensiilor astăzi care este foarte greu aplicabilă. Acum, fiind în transparenţă publică, e important ca punctele de vedere din teritoriu să ajungă la noi. Este extrem de important ca cei din teritoriu să simtă că au cu cine discuta, că au cui să prezinte punctele de vedere", a afirmat Rândunică.

Acesta a punctat că, până acum, "niciun proiect de act normativ de o importanţă atât de mare nu a fost dezbătut pe o plajă atât de largă în teritoriu".

La dezbaterea organizată de Instituţia Prefectului au participat membrii Comisiei de Dialog Social, parlamentari social-democraţi, dar şi reprezentanţii instituţiilor publice din subordinea MMJS.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26