Legea pensiilor. Olguța Vasilescu, modificări importante. Crețulescu: E breaking news-ul serii

Schimbare importantă pregătită de noua lege a pensiilor. Olguța Vasilescu a declarat că pensia minimă garantată își va schimba statutul.

În momentul actual, România are 5,5 milioane de pensionari din care în momentul de față doar 75%, poate chiar mai puțini, sunt pensionari reali. Ceailalți intră pe așa numita pensie minimă garantată, cu un număr foarte mic de zile muncite. Legea a fost decisă de CCR în urmă cu mulți ani.

”Nu vor mai fi acele pensii minime. Vor trece ca și prestații sociale. Ele vor rămâne, chiar se vor mări, de anul viitor așa numita acum ”pensie minimă” de 520 de lei va ajunge la 640 de lei, dar nu va mai fi categorisită ca pensie ci ca o prestație socială”, a precizat ministrul Mediului.

Jurnalista Andreea Crețulescu consideră că ”acesta este breaking news-ul serii”. Moderatoarea a continuat și a precizat că ”este unul dintre cele mai importante lucruri făcute de un ministru al Muncii. În acest fel în buget și statistici nu vor mai exista 5,5 miliane de pensii ci puțin peste 3 milioane. Doi salariați vor ține un pensionar și nu unul ca în momentul de față. În felul acesta poate se reechilibrează bugetul”, a conchis jurnalista.

”Obligatoriu la sfârșitul anului viitor prin toate măsurile pe care le luăm vom ajunge la o echilibrare a bugetului asigurărilor sociale. Anul trecut a fost un deficit de 15 miliarde de lei. Eu zic să oprți această înregistrare și să discutăm peste un an când vom lua toate aceste măsuri”, a declarat Olguța Vasilescu la România TV.

Ministrul Muncii a mai adăugat că ”ne propunem să echilibrăm cât mai mult bugetul. Dacă se poate să trecem pe zero”, dar a dat sigurări că ”nicio pensie nu va scădea”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel