Legea pensiilor. Liviu Dragnea anunță că va dura mai mulți ani

Liviu Dragnea a dat primele detalii concrete despre noua lege a pensiilor. Șeful PSD spune că recalcularea pensiilor se va face în mai mulți ani, iar sumele vor fi eșalonate și acordate într-o perioadă extinsă. 

"Nu se pot repara toate nedreptățile într-un an. Este imposibil. Suma necesară este mult prea mare. După ce proiectul va fi gata, vor fi făcute toate simulările. Va fi stabilită și care este perioada necesară pentru care aceste inechități să fie rezolvate. Asta înseamnă niște bani. Vom vedea de cât timp este nevoie pentru a se face recalcularea. Vorbim de milioane de dosare și noi nu avem milioane de funcționari.

Este vorba și de cât poate suporta bugetul acestei țări și pe câți se poate eșalona acordarea acestor reparații și ajungerea la nivelul de pensie firesc. Vom avea această abordare responsabilă. Dacă ajungem în situația să dăm o lege a pensiilor care să fie suspendată de la aplicare imediat, ar însemna o nouă păcăleală pentru pensionari," a spus Liviu Dragnea la Antena 3.

Legea pensiilor ar urma să fie finalizată şi să intre în vigoare de la 1 octombrie, potrivit graficului anunţat de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel