Legea pensiilor. Lia Olguța Vasilescu, declarații de ultima oră

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a făcut mai multe declarații despre noua Lege a pensiilor.

"Proiectul de lege prevede creșteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021, după cum urmează: în anul 2019, 1265 de lei, în anul 2020, 1775 de lei, iar în 2021, 1875, adică suma aferentă VPR nou introdus 75 de lei, la care se adaugă majorarea de 10% aferentă sporurilor, acordului global și altor drepturi de natură salarială pentru care s-au plătit contribuții (...) Nicio pensie nu va scădea, după recalculare. Nu se modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare", a declarat ministrul Muncii.

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că vor fi introduse masteratul şi doctoratul ca perioade necontributive asimilate stagiului de cotizare, pentru fiecare an de perioadă asimilată, acordându-se câte 0,25 de puncte.

Va fi redusă vârsta de pensionare pentru cei care muncesc în condiţii deosebite. Pentru un an de muncă în condiţii deosebite, vârsta se reduce cu 3 luni, iar pentru un an realizat în condiţii speciale, vârsta se reduce cu 6 luni. De asemenea, se majorează cu 25% punctajele lunare pentru persoanele nevăzătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel