Legea pensiilor. Olguța Vasilescu: Aici este important și trebuie să ne asigurăm

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

În direct la România TV, Lia Olguța Vasilescu a făcut precizări noi cu privire la legea pensiilor.

”Au fost probleme în sensul că ne-a lipsit un vot. În schimb, toți ceilalți care fac parte din această alianță a austerității, adică cei din opoziție, au votat împotriva acestei legi. Asta ca să înțeleagă toți pensionarii faptul că cei din opoziție nu își doresc absolut deloc această lege care, din punctul meu de vedere, este cea mai importantă pentru că nu îi privește doar pe pensionari ci și pe actualii salariați care vor deveni pensionari. 

Ne-a lipsit un vot, dar 35 ceilalți care au votat împotivă, măcar unul dintre ei ar fi votat pentru această lege, ar fi trecut. Indiferent că a picat la Senat sau a trecut la Senat, decizională pe pensii este Camera Deputaților. Aici este important și trebuie să ne asigurăm că avem toți deputații prezenți la vot, cu atât mai mult cu cât știm că nu ne putem baza pe opoziție. 

Legea a fost declarată constituțională

Nu sunt alte modificări la lege. Aceasta a fost declarată constituțională de curte. Au cerut doar trei precizări în lege. Trei reformulări de text, referitoare la cine achită aceste contribuții către stat. Mai precis, ele se colectează de către angajator de la salariat și se depun de către angajator. Trebuia să facem foarte clar această precizare. O altă formulare se referă la acordarea pensiei de invaliditate, adică acordarea ei indiferent de stagiul realizat”, a declarat fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel