Legea offshore. Suciu: Am acceptat. Este foarte normal

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat că esenţa legii offshore, aşa cum a fost elaborată de comisiile de specialitate de la Camera Deputaţilor, este că statul român şi investitorii îşi împart în mod echitabil profitul gazului din Marea Neagră.

"Astăzi s-a finalizat raportul pe legea offshore. Mă bucură faptul că PSD, ALDE, UDMR şi minorităţile susţin aceeaşi variantă. Cei din Opoziţie şi-au asumat un vot de abţinere. În esenţă, cu peste 90% din prevederile acestei legi cred că toate partidele sunt de acord. Singurul punct în care nu ne-am înţeles cu cei din Opoziţie este acel subiect despre stabilitate fiscală, dar care este asigurată prin efectul legii pur şi simplu.

Nu am abdicat şi mă bucur că au rămas nişte principii în picioare, şi mă refer la procentul de 50% din producţia de gaz tranzacţionată pe bursă şi în România, a rămas calculul de deducere cu 30% din impozitul pe venitul suplimentar, astfel încât atunci când tragem linia, statul român şi cu investitorii au un câştig echilibrat. Esenţa aceasta rămâne - statul român şi investitorii îşi împart în mod echitabil profitul gazului din Marea Neagră", a spus Suciu la Palatul Parlamentului la finalul dezbaterilor în comisiile de specialitate pe legea offshore.

El a adăugat că cei care au votat legea au acceptat faptul că statului român îi aparţin gazele, iar investitorului - tehnologia.

"Şi până la urmă, am acceptat - şi este foarte normal - ca investitorii să îşi deducă investiţiile şi garantăm acest lucru, pentru că noi nu votăm în lege şi Parlamentul nu votează o lege cu gândul că vor modifica şi vor schimba regimul fiscal. Aşadar, mâine (miercuri - n.r.) această lege va intra la votul în plen şi sunt convins că va primi şi votul Parlamentului", a încheiat Suciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel