Legea offshore. Hans Klemm, ambasadorul SUA, critic: Încalcă toate principiile

Irina Constantin / 21 iul 2018 / 23:38 Salveaza PDF Comentarii
Hans Klemm
Descriere foto: Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a criticat, modul în care a fost adoptată legea offshore de către Parlament. 

Astăzi, la Râşnov, Hans Klemm a susținut că modul în care a fost adoptată legea offshore a încălcat principiile transparenţei şi consultării.

”Săptămâna trecută (...) Parlamentul a adoptat o nouă lege privind exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră. Preşedintele nu a promulgat-o încă, aşa că trebuie să am grijă, dar acel proiect de lege a fost prima dată prezentat publicului (...) luni, 9 iulie, la ora 15.00 şi adoptată la 22.00. Da, este foarte rapid, le dau credit pentru eficienţă, dar încalcă toate principiile transparenţei şi consultării”, a declarat Hans Klemm, prezent la Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov.

"De la început am îndemnat guvernul român să fie mai predictibil în politica economică, fie că e vorba de taxe, fie că e vorba de legislaţie, să fie mai (...) transparent în schimbările din politicile economice şi să consulte în mod autentic comunitatea de afaceri", a mai spus Hans Klemm.

Legea offshore a fost modificată în Camera Deputaților, după ce forma adoptată de Senat ar fi fost devastatoare pentru România. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26