Legea offshore. Hans Klemm, ambasadorul SUA, critic: Încalcă toate principiile

Hans Klemm
Hans Klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a criticat, modul în care a fost adoptată legea offshore de către Parlament. 

Astăzi, la Râşnov, Hans Klemm a susținut că modul în care a fost adoptată legea offshore a încălcat principiile transparenţei şi consultării.

”Săptămâna trecută (...) Parlamentul a adoptat o nouă lege privind exploatarea resurselor energetice din Marea Neagră. Preşedintele nu a promulgat-o încă, aşa că trebuie să am grijă, dar acel proiect de lege a fost prima dată prezentat publicului (...) luni, 9 iulie, la ora 15.00 şi adoptată la 22.00. Da, este foarte rapid, le dau credit pentru eficienţă, dar încalcă toate principiile transparenţei şi consultării”, a declarat Hans Klemm, prezent la Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov.

"De la început am îndemnat guvernul român să fie mai predictibil în politica economică, fie că e vorba de taxe, fie că e vorba de legislaţie, să fie mai (...) transparent în schimbările din politicile economice şi să consulte în mod autentic comunitatea de afaceri", a mai spus Hans Klemm.

Legea offshore a fost modificată în Camera Deputaților, după ce forma adoptată de Senat ar fi fost devastatoare pentru România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel