Legea offshore, contestație liberali. Dragnea: Facem istorie

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, referindu-se la contestaţia liberalilor privind lipsa unei virgule la un articol important din Legea offshore, că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat deja legea şi Biroul permanent nu poate să o modifice. 

„Noi în fiecare zi facem istorie aici în Parlament, azi s-a discutat o jumătate de oră despre teoria virgulei. Dacă cineva doreşte să modifice o lege deja promulgată, există calea iniţiativei parlamentare, singura cale regulamentară legală sau constituţională. Biroul permanent al Camerei nu poate să modifice, în şedinţa Biroului permanent, o lege deja promulgată. Noi avem decretul de promulgare pe masă, în Biroul permanent', a precizat Dragnea. Întrebat dacă preşedintele a promulgat Legea offshore, Dragnea a răspuns: 'Da, decretul l-am arătat tuturor colegilor din Biroul permanent'.

'Deci, Biroul permanent nu poate să modifice o lege deja adoptată de Parlament, deja promulgată de preşedintele României. Asta li s-a explicat. Cine vrea să modifice legea, poate să facă un proiect de lege cu o virgulă şi trece prin procedurile parlamentare şi se aprobă sau nu', a adăugat Dragnea.

Deputatul PNL Virgil Popescu a declarat luni că lipsa unei virgule din articolul 18 al Legii offshore schimbă total acest articol, care se referea la predictibilitatea şi stabilitatea cadrului legislativ, iar Biroul permanent al Camerei a respins adăugarea eratei la lege.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel