Legea offshore: ”Chiar nu vă e rușine?”

Senat
Senat

După ce, la Camera Deputaților, legea offshore a fost modificată în bine, față de varianta TRECUTĂ de Senat, USR și PNL au început să bată cu pumnul în masă. 

În urmă cu o zi, Florina Presadă spunea că ”este inadmisibil”. Nu, nu se referea la modul în care legea offshore a trecut prin Senat. Vlad Alexandrescu, liderul USR la Senat, a fost ocupat. A scris o scrisoare pentru revocarea lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților, liderul senatorilor USR fiind. Nu știm ce a făcut Mihai Goțiu, bănuim. Cât despre PNL, rămâne o enigmă ce mai face. 

Cert e un singur lucru, scandalul a izbucnit abia după ce legea a fost modificată pozitiv, după ce reprezentanții investitorilor s-au înroșit și au amenințat că pleacă. Din România! 

Întrebarea simplă e ce au făcut USR și PNL la Senat? În spațiul public, nu s-a auzit niciun sunet. La Camera Deputaților, în ciuda scandalului, nu au votat împotrivă, ci s-au abținut, neasumându-și până la capăt poziția contrară. 

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin îi întreabă dacă nu le e rușine: 

Sincer, nu înțeleg nimic.
Până ieri, niciun partid românesc nu spunea absolut, dar absolut nimic despre legea offshore.
Băi, lege pe care ei au votat-o în senat și care ne aducea nimic.
Ei, bine, ieri s-a votat în cameră, s-a schimbat față de senat în locuri importnate iar companiile au început să chirăie că trebuie să plătească mult, că ei nu așa s-au înțeles. Pe varianta din cameră, luăm mult mai mult decât pe varianta din senat, companiile plâng, dar USR și PMP ne spun că au votat împotrivă pentru că luăm prea puțin. PNL la fel.
Nu vă e rușine, mă?
Noi ne-am chinuit să aflăm de legea asta, plimbată pe șest prin ambele camere, dar voi sunteți acolo.
În senat, ticăloșilor, nu a existat niciun vot împotrivă. niciunul. Iar acolo legea era nasoală rău. N-a deranjat nici PSD, nici PNL, nici USR, nici PMP.
Acum, brusc, când s-au schimbat condițiile pentru concesionari, cică nu e bine, că luăm puțin. Da' când luam foarte-foarte puțin unde erați?
Unde erați săptămânile trecute, când începuse să se discute în spațiul public? Unde erați când spuneam noi că se pregătește un jaf de proporții?
Nu, serios, chiar nu vă e rușine?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel