Legea offshore. Nicuşor Dan: Cadou de 10 miliarde de dolari

Mihai Ciobanu / 24 sep 2018 / 14:40 Salveaza PDF Comentarii
Nicusor Dan
Descriere foto: Nicusor Dan

Deputatul Nicuşor Dan susţine că actuala coaliţia de guvernare se pregăteşte să facă un cadou generos companiilor petroliere, un cadou evaluat între 4-10 miliarde de dolari.

În şedinţa Comisiilor reunite de economie, industrii şi servicii şi respectiv de energie şi resurse minerale din Senat s-a aprobat astăzi un amendament care elimină practic impozitul suplimentar pe extracţia de gaz natural din Marea Neagră. Prin acest amendament adoptat de majoritatea senatorilor, statul român pierde între 4 şi 10 miliarde de dolari. Astfel, conform calculelor, la un preţ mediu al gazului natural de 114lei/mwh, pierderea statului este de 4,4 miliarde dolari, iar la un preţ mediu de 180 lei/mwh, pierderea statului este de 10 miliarde de dolari, susţine Nicuşor Dan într-un comunicat de presă. 

Sumele sunt calculate pe intervalul 2018-2040, prevăzut pentru explorarea gazelor din Marea Neagră

Printr-un simplu vot, senatorii din cele doua Comisii au afectat pe termen lung şansa statului român de a câştiga mai mulţi bani din exploatarea gazelor naturale şi de a folosi aceşti bani pentru modernizarea ţării. Trebuie precizat că România practică printre cele mai mici taxe şi impozite la exploatarea gazelor naturale, comparativ cu ţări cu resurse similare, afirmă deputatul. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25