Legea graţierii ar putea ajunge din nou în Parlament

Comisia juridică a Camerei Deputaților  vrea să iniţieze o serie de dezbateri legate de trei proiecte de lege care pot genera controverse: Legea lobby-ului, Legea insolvenţei persoanelor fizice şi Legea amnistiei şi graţierii.

Deputaţii vor să se consulte pe aceste chestiuni cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai instituţiilor interesate direct de aceste preconizate reglementări, astfel încât să se ajungă la variante agreate de toată lumea. Începerea dezbaterilor este preconizată pentru sfârşitul lunii martie.

Blocată de președintele PNL, Crin Antonescu, în sesiunea trecută, proiectul Legii amnistierii şi graţierii ar putea deveni motiv pentru  depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Ponta III.

Legea insolvenţei persoanelor fizice sau a falimentului personal a fost retrasă de la votul în plen luna trecută şi retrimisă la Comisie. Proiectul ar permite o minimă protecţie oferită persoanelor incapabile să-şi plătească datoriile, pe modelul de care beneficiază firmele sau persoanele fizice din majoritatea ţărilor europene. Băncile şi FMI s-au opus din răsputeri acestei legi, iar Guvernul Ponta s-a angajat de două ori faţă de FMI, în iunie şi noiembrie 2013, să nu introducă o asemenea legislaţie.

Poziţia FMI este oarecum bizară, atât timp cât instituţia internaţională chiar a recomandat legiferarea falimentului personal unor state din regiune mult mai lovite de criza financiară, cum sunt Grecia sau Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel