Legea grațierii, amendamente Băsescu. Șerban Nicolae, mesaj

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, consideră că graţierea pedepselor de până la 10 ani vizează "o durată excesivă", precizând însă că amendamentele lui Traian Băsescu la legea graţierii vor fi modificate în grupul PMP. 

"Nu am apucat să analizez. Am văzut câte ceva. Nu ştiu dacă au rămas în forma aceasta. Grupul PMP vrea să facă şi o serie de modificări la propriile amendamente. Vor fi multiplicate şi distribuite. Nu le critic înainte şi vreau să le analizez pe toate cu maxim discernământ. Aşa cum am spus, nu am subiecte tabu. Singura intoleranţă pe care o manifest este faţă de intoleranţa altora", a afirmat, joi, Şerban Nicolae. 

Întrebat de jurnalişti dacă susţine graţierea pedepselor de până la 10 ani, Nicolae a spus: "Mi se pare că este o durată excesivă". 

"Am înţeles că s-au făcut o serie de corecţii. Discutăm. (...) Eu am propus graţierea pedepselor de până la 3 ani, nu ca Guvernul, de până la 5 ani. Am văzut şi o serie de speculaţii făcute de unii pe seama simulărilor ANP. (...) Dacă se va propune şi graţierea pedepselor de până la 10 ani, le vom discuta. Nu sunt de acord cu asemenea propunere. Ea va face obiectul dezbaterii ca orice altă propunere", a adăugat Şerban Nicolae. 

Miercuri seară, senatorul PMP Traian Băsescu a anunţat că a depus amendamente la proiectul legii graţierii, afirmând că a fost motivat în demersul său de faptul că forma aflată în dezbaterea Parlamentului "are elemente de neconstituţionalitate" şi de 'laşitatea clasei politice'. 

El a precizat că amendamentele sale vizează şi graţierea mamelor însărcinate sau cu copii de până la 14 ani în întreţinere, inclusiv a acelora care au comis fapte de corupţie, apoi graţierea pentru acele fapte cu grad redus de pericol social pentru care inclusiv Codul penal şi Codul fiscal prevăd variante de achitare, precum şi excluderea de la graţiere a faptelor produse cu violenţă sau a celor care recidivează, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel