Legea dării în plată. Daniel Zamfir: Motivare ISTORICĂ a CCR

Curtea Constituţională (CCR) a publicat motivarea privind decizia de neconstituționalitate a legii dării în plată luată de Curte în data de 25 octombrie 2016, ca răspuns la cele 33 de excepții de neconstituționalitate ridicate de șase bănci împotriva Legii 77/2016. 

Daniel Zamfir, inițiatorul Legii dării în plată, a spus că avem de-a face cu o motivare istorică a CCR care va revoluționa toate contractele, nu doar pe cele bancare, fiind o soluție salvatoare și pentru oamenii care au credite în euro.

"MOTIVARE ISTORICA A CCR! VA REVOLUTIONA TOATE CONTRACTELE, NU DOAR PE CELE BANCARE! SOLUTIE SALVATOARE SI PENTRU CEI CU CREDITE IN EURO!!!

Astazi am avut o intalnire foarte placuta si emotionanta cu cei care mi-au fost alaturi in batalia pentru Legea darii in plata. Am plecat dupa circa doua ore de discutii cu ei, plin de optimism! Si am sa va spun si de ce: Motivarea de zilele trecute a CCR, fara nicio exagerare, E UNA ISTORICA! Pur si simplu revolutioneaza relatiile contractuale intre clienti si furnizorii de servicii( deci nu numai cotractele bancare!),prin motivarea impreviziunii. Pentru toti cei nu sunt familiarizati cu terminologia, impreviziunea se aplica in cazul in care a aparut un eveniment exceptional si exterior vointei partilor ce nu putea fi prevazut in contract, cresterea cursului valutar incadrandu-se perfect in aceasta situatie. CCR" obliga partile la renegocierea contractelor, iar renegocierea trebuie sa fie una EFECTIVA RAPORTATA LA NOUA REALITATE, care sa permita executarea contractului prin reechilibrarea prestatiilor. Interventia asupra contractului e obligatorie si trebuie sa fie efectiva, fie in sensul incetarii, fie in cel al adaptarii la noile conditii" (am citat din textul motivarii).

[citeste si]

Oameni buni, toti cei care aveti credite in valuta, deci si cei in euro, fie ca aveti credite de nevoi personale cu sau fara ipoteca, trebuie sa cereti o renegocire a contractului, renegociere adaptata la noua realitate! Bancile sunt obligate sa faca asta! Asadar, iata si solutia pentru cei cu credite in euro! Cresterea excesiva a euro este o situatie de impreviziune, ca atare bancile sunt obligate sa reechilibreze prestatiile, adica sa platiti o rata suportabila! Conversia la cursul istoric, poate fi, fara discutie, o reechilibrare a contractului adaptata la noua realiate!

Ce e si mai tare, e ca explicarea impreviziunii de acum ,creaza premisele renegocierii oricarui contract in care prestatiile sunt dezechilibrate!

Si mai e ceva, oameni buni! N-am fi trait momentele astea, daca n-ar fi existat o persoana admirabila! Cu o tenacitate si un spirit al dreptatii iesite din comun, a reusit, intr-o lupta care intotdeauna a fost inegala, sa sparga un zid ce parea impenetrabil! Sunt foarte mandru si onorat sa-i fiu alaturi profesorului univ Piperea, alias "haiducul", si va asigur ca e doar inceputul luptei noastre pentru DREPTATE!", a transmis Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel