Legea care majorează amenzile pentru cei care vând țigări minorilor. Iohannis, decizie

Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care majorează amenzile pentru cei care vând țigări minorilor.

„Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere. Totodată, săvârșirea unei noi contravenții se va sancționa cu amenda contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității. De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor”, explica Florin Roman, inițiatorul legii promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Legea a fost respinsă de Senat, dar aprobată pe 22 februarie, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaților.

Klaus Iohannis a promulgat și legea care prevede includerea activităţii de asistenţă medicală mobilă în programul normal de lucru al medicilor, posibilitatea efectuării în caravane a stagiilor de practică pentru studenţi, includerea medicilor rezidenţi şi a studenţilor în caravane şi colaborarea cu medicina de familie şi cu ceilalţi furnizori de asistenţă medicală, includerea furnizorilor de servicii conexe actului medical în caravanele medicale, menţionarea şi asigurarea unei surse de finanţare, crearea cadrului legal pentru decontarea serviciilor medicale acordate prin intermediul asistenţei medicale mobile, crearea mecanismului de colaborare între asistenţa medicală comunitară şi asistenţa medicală mobilă de specialitate, crearea mecanismului de colaborare între moaşe şi asistenţa medicală mobilă de specialitate.

Vezi și / Florin Cîțu pleacă în Statele Unite ale Americii

Președintele Senatului, Florin Cîțu, va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, prima în ultimii zece ani a unui președinte al Senatului Românei, în fruntea unei delegații reprezentative.

Vizita va avea loc la Washington D.C., în perioada 24-30 martie 2022, având ca scop reliefarea sprijinului deplin al Parlamentului pentru relația bilaterală transatlantică cu SUA, bazată pe Parteneriatul Strategic și apartenența la NATO.

Delegația Senatului României va avea o serie de întrevederi oficiale cu reprezentanți ai Senatului și ai Camerei Reprezentanților SUA, precum și ai Departamentului de Stat. De asemenea, vor avea loc și întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri din SUA și ai comunității române din zonă.

Vor fi dezbătute teme privind relația bilaterală româno-americană, cooperarea în plan politic și parlamentar, economic și de securitate, precum și proiecte internaționale. Pe agenda discuțiilor va figura și interesul pentru un dialog parlamentar activ între Parlamentul României și Congresul SUA, cu predilecție în ceea ce privește aderarea țării noastre la programul Visa Waiver, se arată într-un comunicat de pe site-ul Senatului României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel