Legea care interzice intrarea în baruri și cluburi a minorilor fără însoțitori, adoptată de Senat

Senatorii au votat favorabil, cu 74 de voturi "pentru", miercuri, proiectul de lege care interzice accesul minorilor fără însoțitori în baruri, cluburi și discoteci unde se vând băuturi alcoolice și produse din tutun. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaților.

Conform Agerpres, propunerea de lege pentru instituirea unor măsuri de protecție a minorilor, inițiată de către senatorul liberal Sebastian Grapa, a primit un raport de admitere cu amendamente din partea Comisiei pentru muncă, membrii acesteia propunând, printr-un amendament, modificarea titlului legii în "Lege privind unele măsuri pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare sănătoasă a persoanelor cu vârsta sub 18 ani".

Propunerea amandată arată că, "accesul minorilor care nu au împlinit vârsta de 16 ani, neînsoțiți de părinți, reprezentant legal sau însoțitor desemnat, în unitățile de alimentație publică, cum ar fi baruri, cluburi, discoteci și altele asemenea în care se comercializează băuturi alcoolice sau produse din tutun este interzis".

În același timp, legea adoptată de Senat interzice vânzarea băuturilor alcoolice sau a produselor din tutun persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

"Se interzice transmiterea cu titlul oneros ori gratuit a băuturilor alcoolice sau a produselor din tutun persoanelor cu vârsta sub 18 ani", mai prevede propunerea legislativă.

Totodată, un articol al legii îi obligă pe comercianți să afișeze la loc vizibil interdicția de vânzare a băuturilor alcoolice și a produselor din tutun minorilor.

CSM: Pedepse mai mari pentru traficanţii de minori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel