Legea Big Brother: Geoană, coliziune cu Nuland

Senatorul Mircea Geoană, ultimul lider român pe care l-a întâlnit Victoria Nuland în cadrul vizitei oficiale în România, spune că Legea Big Brother nu ar trebui adoptată "sub imperiul emoției". Surse citate de presă susțin că asistentul secretarului de Stat a insistat în timpul vizitei în România pentru adoptarea cât mai rapidă a legilor privind securitatea cibernetică.

"Experiența îmi spune că nu este bine să adopți legi importante sub imperiul emoției, de aceea răspunsul meu scurt este următorul: președintele României va veni în fața națiunii cu o nouă strategie de apărare; legile securității naționale sunt uitate prin Parlament de mai bine de opt ani de zile. De aceea eu cred că, în următoarele maxim 45-65 de zile, va trebui să avem o discuție completă despre ce înseamnă securitatea națională în noul context. Trebuie să găsim justul echilibru între nevoia statului de a ne proteja și dreptul inalienabil al omului de a fi protejat în fața unor eventuale abuzuri ale instituțiilor. Amintirea statului totalitar n-a dispărut, unde din spatele creierului nostru", a declarat Geoană, joi, la Adevărul Live.

Victoria Nuland ar fi pledat ieri, în cadrul întâlnirilor cu liderii politici, în favoarea adoptării unor legi care să consolideze securitatea națională, inclusiv controversatele legi "Big Brother" pentru cartelele pre-pay și retenția datelor electronice.

Geoană i-a spus lui Nuland când îl răstoarnă pe Ponta. Avertismentul oficialului SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel