Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Legea autostopului, în dezbatere publică. Ce amenzi riști dacă iei la ocazie persoane

Crişan Andreescu, crisan_andreescu / 17 dec 2013 / 17:53
autostop
autostop

Înrădăcinat în tradiția românilor, popularul autostop ar putea avea zilele numărate. Guvernul Ponta a pregătit și pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Popularul “Ia-mă Nene” ar putea fi interzis de Guvern, deoarece Executivul consideră că  "autostopul" este o practică ilicită cu efecte semnificative asupra transportului local și cel județean.

Persoanele fizice sau cele juridice nu vor mai putea realiza transport public de persoane cu un autoturism dacă nu respectă prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Vezi AICI proiectul și expunerea de motive  

În opinia inițiatorilor actului normativ se motivează că noile reglementări și urgența acestora are în vedere legislaţia în vigoare care nu prevede dispoziţii pentru sancționarea respectivelor fapte care să descurajeze aceste practici ilicite în activitătile de transport rutier de persoane.

Guvernul Ponta vrea să creeze cadrul legal prin care pot fi sancționați persoanele fizice sau juridice care efectuează activităţi neautorizate de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor.

Amenzi de până la 5.000 de lei dacă iei călători la ocazie

 Potrivit proiectului de OUG pentru modificarea articolului 55 din Legea 38/ 2013, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei "efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de către persoanele fizice sau juridice fără respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013). Articolul 7 din aceeaşi lege spune că "Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se poate executa numai de transportatori autorizaţi".

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25