Legea AMNISTIEI, amânată. Zgonea: Nu renunțăm la CODUL PENAL. Băsescu a întins o capcană pentru blocarea Parlamentului

Valeriu Zgonea a declarat, luni, după întâlnirea de la Palatul Victoriei, că Traian Băsescu a întins o "capcană" pentru a bloca Parlamentul. Președintele Camerei Deputaților a precizat că Legea amnistiei și lobby-ului vor fi retrimise la Comisia Juridică și rediscutate în februarie. În schimb, Codul Penal rămâne în picioare.

lege, amnistie, amanata, zgonea, codul, penal, basescu, capcana, blocare, parlament

Valeriu Zgonea a spus, luni, că "Traian Băsescu a făcut un atac la statul de drept în România, prin dezinformările pe care le-a prezentat. Ceea ce Traian Băsescu a scris în scrisoare sunt minciuni şi neadevăruri, toate lucrurile votate marţi au fost conform regulamentului, conform Constituţiei, legilor în vigoare, nimic nu a fost ascuns, nimic nu a fost ascuns ca pe vremea lui Traian Băsescu".

Codul Penal, în picioare

Președintele Camerei Deputaților a precizat că Traian Băsescu a prezentat "numai minciuni". Scopul: blocarea Parlamentului. Zgonea a subliniat că modificările la Codul Penal şi legea amnistiei au fost votate transparent, conform normelor în vigoare. Codul Penal intră în vigoare de la 1 februarie 2014.

"Restul sunt manipulări", a mai  declarat el, iar DNA şi ANI vor rămâne cu aceleaşi puteri.

Legea amnistiei se amână

În ceea ce privește Legea amnistiei și grațierii, președintele Camerei Deputaților a precizat că "Apoi a venit problema cu graţierea. După ce am avut discuţia cu cei de la ambasadă, toată lumea şi-a dat seama că el este un proiect normal. Şi el este în dezbatere publică. De aceea l-am şi oprit de la votul final, ca să fie în dezbatere publică până la 1 februarie, să vadă toată lumea că nu este nicio chestie ilegală".

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, luni, cu Valeriu Zgonea, Robert Cazanciuc și Eugen Nicolicea pentru a discuta despre Codul Penal și Legea amnistiei. Declarațiile președintelui Camerei Deputaților au fost făcute după întâlnirea de la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel