EXCLUSIV  Legea achizițiilor publice. Tudorache: Foarte greoaie, cu contestații. Țiriac a făcut patinoar în 70 de zile

Legea manualului şcolar. CCR a decis ce se întâmplă cu sesizarea PNL și USR
Legea manualului şcolar. CCR a decis ce se întâmplă cu sesizarea PNL și USR

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache spune că legea achizițiilor publice le bagă bețe-n roate primarilor. Tudorache menționează că legea este una foarte greoaie, cu termene care pot fi prelungite la nesfârșit din cauza contestațiilor, iar lucrări esențiale ajung să dureze foarte mult. 

Daniel Tudorache a exemplificat timpul necesar pentru construirea unui patinoar. Pentru o primărie de sector, realizarea unei astfel de construcții ar dura aproximativ doi ani, în timp ce Ion Țiriac a reușit să construiască un patinoar în Otopeni, în doar 70 de zile.

"Ca să asfaltezi o stradă care durează trei-patru luni, licitația pentru a o atribui cuiva durează un an, un an și ceva. Pe bună dreptate cetățenii se întreabă de ce se mișcă așa greu un primar. Vă dau alt exemplu: noi, la primăria Sectorului 1 ne dorim un patinoar. Pentru a putea realiza un patinoar cred că vom avea nevoie de doi ani. Țiriac, de când a luat hotărârea să facă patinoarul și până l-a terminat, a durat sub trei luni, undeva puțin peste 70 de zile. Aceasta este diferența între legi. Legea achizițiilor publice este una foarte greoaie, cu termene lungi, cu contestații. Pe bună dreptate se întreabă oamenii cum reușește un privat să facă în doar câteva luni un patinoar, iar un primar, indiferent cum îl cheamă, îl face în doi ani," a sus Daniel Tudorache la interviurile DCNews. 

Modificare prin Ordonanță de Urgență

"Vă mai dau un exemplu: eu am început licitația de reabilitare termică la blocuri în sectorul 1, în noiembrie 2016. Suntem aproape în februarie 2018. Sper ca undeva în aprilie să avem un câștigător să demarăm reabilitarea termică în sector," a completat Daniel Tudorache.

El și-a exprimat speranța că legea achizițiilor publice ar urma să fie modificată prin Ordonanță de Urgență. Până atunci, la începutul lunii februarie, va avea loc o întâlnire importantă a Asociației Municipiilor din România unde vor exista propuneri concrete pentru modificarea legii astfel încât procedurile să nu mai fie atât de greoaie.

Vezi răspunsul complet al lui Daniel Tudorache:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel