EXCLUSIV  Lege suplimente alimentare. Florin Condurățeanu, reacție după propunerea lui Dragnea

Jurnalistul Florin Condurățeanu a avut o reacție după ce Liviu Dragnea a vorbit despre implementarea unei legi care să controleze mai eficient reclamele suplimentelor alimentare de la televizor. Potrivit președintelui PSD, efectele reclamelor reprezintă un risc mare pentru sănătatea românilor.

Contactat de DC News, Florin Condurățeanu a spus că există un control riguros în ceea ce privește aceste reclame. De asemenea, a subliniat faptul că soluțiile medicinei clasice și medicinei alternative trebuie să fie complementare.

"Este un control suficient la ora actuală pentru reclamele suplimentelor alimentare. Acestea au avize pentru a fi folosite pe piață. Există și varianta naturistă care oferă, fără ingrediente chimice, o serie întreagă de remedii. Vorbim despre o alternativă, o variantă care nu trebuie să fie în război cu medicamentele clasice, ci să fie o completare. Bineînțeles că medicamentul clasic de sinteză este medicamentul care atacă boala în momentul de criză, de brutalitate, în timp ce produsele mai blânde, din plante, sunt produse care asigură o prevenție. Acestea reușesc cumva să întărească imunitatea și nu reprezintă soluții de criză. Trebuie să existe o completare între soluțiile medicinei clasice și medicinei alternative, o colaborare, în niciun caz un război. În toată lumea este la fel! Dacă stăm să ne gândim, omenirea s-a tratat sute de ani cu produse din natură. Dacii erau vestiți prin bogăția variantelor din natură, ceaiuri, tincturi", ne-a spus jurnalistul.

"În niciun caz (n.r - reclamele nu sunt făcute după ureche)! Sunt în toată lumea. Faptul că există și o variantă la dispoziția și alegerea unui pacient nu este nimic rău. Nimeni nu obligă pe nimeni să le ia, reprezintă o variantă", a mai zis Florin Condurățeanu.

[citeste si]

"Să nu uităm că există un pericol al poluării chimice la care se ajunge și prin excesul de medicamente. Știința a stabilit că ficatul poate fi distrus prin două lucruri: medicamentele și băutura în exces", a subliniat jurnalistul.

Liviu Dragnea, luni seară, la România TV: "Lansăm o lege privind suplimentele alimentare. Este o întreagă discuție cu aceste suplimente alimentare care sunt peste tot, în toate reclamele la televiziuni și nu există un control stric asupra efectelor acestor suplimente alimentare. Trebuie să fie o abordare riguroasă și a publicității și a modului cum sunt folosite".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel