Lege reducere vârstă pensionare. Iohannis a promulgat legea

Bogdan Bolojan / 26 iun 2017 / 13:21 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială. Ea se referă la reducerea vârstei de pensionare pentru persoanele care locuiesc în orașe foarte poluate industrial. 

Legea prevede ca şi persoanele care locuiesc în localităţile Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare. 

Camera Deputaţilor a adoptat, în 23 mai, în calitate de for decizional, iniţiativa legislativă în acest sens. 

Conform textelor adoptate, "persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice şi/ sau de cocs metalurgic, precum şi a emisiilor de amoniac şi derivate, respectiv Baia Mare, Copşa Mică, Zlatna, Târgu Mureş, Slatina, Turnu Măgurele şi Râmnicu Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare", relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27