EXCLUSIV  Lege radare. Lovitura lui Iohannis: mișcare care nu face parte din jocul politic

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a făcut un gest de salutat.

Preşedintele a trimis Curţii Constituţionale a României, vineri, o sesizare asupra Legii pentru modificarea art. 109 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede că maşinile de poliţie cu radar trebuie presemnalizate.

Această mișcare este foarte importantă pentru că legea era făcută pentru șmecheri, pentru inconștienții care circulă cu mașini foarte puternice, mulți dintre ei și parlamentari. Sunt oameni care apasă pedala de accelerație până la podea și cărora nu le pasă de amendă.

Este o crimă cu premeditare să votezi o astfel de lege ținând cont că sindicaliștii din poliție au avertizat asupra modificării din Codul Rutier. Concret, Dumitru Coarnă (SNPPC) consideră că vom avea peste 2.000 de morți, anual, pe șosele din cauza modificării aduse în Parlament. Să nu uităm că suntem o țară care oricum are probleme cu infrastructura.

Parlamentarii care vor o astfel de lege ar trebui să facă presiuni să se contruiască autostrăzi, să repare calea ferată pentru ca oamenii să meargă cu trenuri de viteză, nu să facă șmecherii încât să crească rata deceselor și să fim pe primul loc la numărul de morți pe șosele. Nu că acum stăm prea bine la acest lucru... în România, numărul morților în accidente rutiere este dublu față de UE.

Nu este despre jocuri politice, ci despre salvarea vieții oamenilor

Klaus Iohannis nu a cedat populismului și a trimis legea la CCR. Această trimitere la Curtea Constituțională nu face parte dintr-un joc politic, ci este vorba despre salvarea unor vieți. 

Sondaj DC News

DCNews a realizat un sondaj despre acest această modificare a legii. Potrivit rezultatelor sondajului, 14.463 consideră că măsura de a avea radare la vedere și presemnalizate este una bună. Ei reprezintă 65,91% din totalul celor care au votat. 34,09% sunt de părere că e o măsură rea. 7.479 au votat această variantă.

"E aproape o cultură națională nerespectarea regulilor de circulație rutieră. Aici trebuie măsuri drastice. În toate țările unde a fost redus numărul de victime pe șosea, s-au luat măsuri nepopulare. Ce mă șochează pe mine e că partidul dreptății, al principiilor, USR, care vrea arest zeci de ani de pușcărie, nu se exprimă în acest subiect vital, e de viață și moarte. Acesta e populismul, nu e un subiect popular. La un moment dat, decidenții trebuie să ia măsuri impopulare”, spunea jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel