Lege privind violenţa. Olguţa Vasilescu: Am găsit o soluţie

Proiectul de modificare a legii privind violenţa în familie va fi transmis curând la Parlament, a declarat, luni, Lia Olguţa Vasilescu, după audierile din comisiile de specialitate din Parlament.

A fost întrebată cum comentează faptul că a fost posibil să se ajungă la situaţia crimei de vineri, când directoarea unei grădiniţe a fost înjunghiată de soţul său, pe numele căruia era emis un ordin de protecţie. 'Nu cred că este momentul să comentez eu acest lucru. Sigur că este o întâmplare oribilă şi că statul român trebuie să-şi activeze toate mecanismele astfel încât un astfel de lucru să nu se mai întâmple', a spus Vasilescu.

Dezbateri lungi

În legătură cu proiectul de modificare a legii privind combaterea violenţei în familie, ea a arătat că Ministerul Muncii şi cel al Justiţiei au reuşit să ajungă la o formă care să protejeze femeile, dar şi să evite riscul ca România să fie dată în judecată la CEDO de către agresori.

'Am avut foarte, foarte lungi dezbateri cu Ministerul Justiţiei pe această temă ca să putem să scoatem o formă bună a legii, astfel încât să protejeze femeile, dar în acelaşi timp să nu ajungem cu România în stadiul de a fi condamnată la CEDO. Am găsit o soluţie astfel încât să nu riscăm procese. Veţi vedea, legislaţia va apărea foarte curând în Parlament, ea este în circuitul de avizare şi forma finală va fi transmisă Parlamentului', a explicat ministrul.

Vasilescu a refuzat să ofere detalii despre soluţia găsită, repetând că proiectul este încă în circuitul de avizare, prin urmare ar putea fi modificat.

[citeste si] 

Amintim că Lia Olguţa Vasilescu a fost a fost validată de comisiile reunite de specialitate pentru funcţia de ministrul al Muncii cu 30 voturi pentru, 15 împotrivă şi două abţineri.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel