Lege pensii. Olguța Vasilescu îi face scheme lui Iohannis. ”A ieșit să se plângă!”

Lia Olguța Vasilescu a reacționat după ce Klaus Iohannis a zis că o nouă Lege a pensiilor ar fi necesară, deoarece mulți pensionari și șefi de instituții publice au semnalat inechități în legea actuală. Președintele susține că Guvernul Orban va face o analiză în acest sens.

”A iesit si Klaus Johannis sa se planga ca trebuie o noua lege a pensiilor, fiindca a noastra nu corecteaza inechitatile... El spune, de fapt, ce i-a spus ministra Baubau care, de regula, nu intelege nimic din acel minister! Reiau: noua lege a pensiilor corecteaza inechitatile din sistem, dar pentru asta TREBUIE RECALCULATE TOATE PENSIILE. Termenul pentru recalcularea a peste 5 milioane de pensii este anul 2021, cand se intra pe noua formula de calcul care se cheama VPR (valoare punct referinta).

Nu le trebuie alta lege, trebuie sa o aplice pe asta, care nu a intrat in vigoare decat cu cresterea punctului de pensie in 2019 si ar trebui ca si in 2020 sa creasca punctul la 1775 lei. Eu le-am si desenat mai jos cum e cu aplicarea fiindca am vaga banuiala ca oamenii nu pricep decat asa!”, a scris Lia Olguța Vasilescu.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel