Lege jocuri de noroc. Iohannis a promulgat documentul

Mihai Ciobanu / 07 noi 2018 / 15:07 Salveaza PDF Comentarii
Păcănele
Descriere foto: Păcănele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind aprobarea OUG 42/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul jocurilor de noroc, prin care este interzisă afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau jackpoturi reale sau simulate. 

Ordonanţa urmăreşte asigurarea unei mai bune gestionări a pieţei specifice şi adaptarea la practica europeană în domeniul jocurilor de noroc tradiţionale şi la distanţă. "Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau jackpoturi reale sau simulate", prevede legea. 

Actul normativ mai prevede că operatorii economici care desfăşoară activităţi de producţie, distribuţie, reparaţii şi întreţinere pentru mijloacele de joc, import, export, achiziţie intracomunitară, livrare intracomunitară sau alte activităţi cu mijloace de joc, în scopul comercializării sau utilizării, sub orice formă, pe teritoriul României, sunt obligaţi să obţină licenţă de la Comitetul de Supraveghere al ONJN. De asemenea, aceştia au obligaţia ca în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării operaţiunilor de producţie, import, export, achiziţie sau livrare intracomunitară în documentele contabile sau a operaţiunilor de comercializare ori utilizare sub orice formă pe teritoriul României, conform prevederilor Legii contabilităţii nr. 82/1991, să declare aceste mijloace de joc ONJN. 

Conform legii, "sunt exceptaţi de la obligaţia de a deţine licenţă clasa a 2-a organizatorii de jocuri de noroc care desfăşoară activităţile în scopul exploatării activităţii pentru care deţin licenţă". "Sunt exceptaţi de la obligaţia de a deţine licenţă clasa a 2-a pentru o perioadă de 6 luni de la data încetării activităţii şi organizatorii de jocuri de noroc a căror activitate a încetat sub orice formă, în vederea vânzării mijloacelor de joc ce sunt în proprietatea acestora în perioada de valabilitate a licenţei", mai prevede actul normativ. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22