Lege combatere spălare bani. Dragnea: Îmi pare rău că s-a ajuns aici

Rodica Mitu / 24 oct 2018 / 13:27 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Descriere foto: Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a făcut primele declarații după ce Camera Deputaţilor a reluat miercuri votul asupra proiectului legii privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului care a fost iniţial respins, fiind totuşi în final adoptat. 

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a cerut reluarea votului la proiectul legii privind combaterea pe motiv că au fost „colegi în sală care nu apărut la vot". După reluarea votului, proiectul a fost adoptat cu 170 voturi pentru şi 70 contra. „Proiectul de lege a fost adoptat. V-aţi bucurat prea devreme", a afirmat preşedintele de şedinţă Florin Iordache. Iniţial proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor, fiind întrunite doar 163 de voturi din cele 165 necesare.

Liviu Dragnea, prima reacție

„Au fost câțiva deputați care și-au exercitat dreptul la vot și voturile nu au fost contabilizate. A fost o solicitare a liderului de grup de la PSD și s-a văzut rezultatul. Nu poți să iei dreptul unui om de la vot. Eu am cerut să se facă o revizie serioasă a sistemului de vot", a declarat Liviu Dragnea.

„Le-am spus că există o consolă întreagă în care tot timpul sunt probleme la vot. Îmi pare rău că s-a ajuns la situația aceasta”, a zis Liviu Dragnea.

Întrebat dacă urmează sancțiuni pentru cei care s-au abținut de la vot, liderul PSD a răspuns astfel: „Nici vorbă! Este un partid deschis, democratic. Nici vorbă”.

De asemenea, întrebat dacă PSD și ALDE au majoritate în Camera Deputaților, a spus: „Deocamdată, s-a văzut că da!”.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26