EXCLUSIV  Lege care îl elimină pe Bădulescu. PSD, cea mai ușoară metodă de a-l da afară

Bogdan Cotigă / 01 feb 2019 / 15:10 Salveaza PDF Comentarii
Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu

Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, pentru DC News, care este cazul, potrivit legii, în care viceprimarul Bădulescu își pierde funcția.

PSD poate să-i dea o lovitură lui Aurelian Bădulescu în cel mai ușor mod. Partidul poate să-l excludă din partid și astfel este automat dat afară din Consiliul General și, ca urmare, își pierde funcția de viceprimar.

"În cazul retragerii sprijinului politic, viceprimarul își pierde funcția prin schimbarea sa numai în urma votului Consiliului General și este înlocuit cu alt consilier general. Dar dacă este exclus din partid el își pierde automat funcția de consilier general", ne-a explicat Bolcaș.

Decizie aproape unanimă 

 

PSD București a luat decizia finală în legătură cu retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu. "Astăzi, în şedinţa comitetului executiv al PSD Bucureşti, s-a decis retragerea sprijinului politic pentru colegul nostru. (...) Decizia a fost luată cu o majoritate extrem de mare, am avut doar cinci abţineri, deci, niciun vot împotriva acestei propuneri. Noi chiar l-am rugat pe domnul Bădulescu, inclusiv în momentul în care a început şedinţa, l-am sunat de faţă cu toţi colegii, ca să mă asigur că vine la această şedinţă şi să-şi susţină punctul de vedere, dacă are ceva de spus privind această propunere de retragere a sprijinului politic. Bineînţeles că domnul Bădulescu nu s-a prezentat, ba, mai mult decât atât, a formulat (...) o notificare prin care ne reproşa că nu l-am primit la această şedinţă", a spus președintele PSD București, Gabriel Mutu.

Vezi și: 

Controversă cu demiterea viceprimarului Bădulescu

Firea, nou atac la Dragnea. Ce înseamnă bătaia dintre Mutu și Bădulescu

 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29