EXCLUSIV  Lege achiziţii publice. Grapini: "Am un răspuns oficial de la UE" VIDEO

LEGE ACHIZIȚII PUBLICE. Grapini: "Am un răspuns oficial de la UE"
LEGE ACHIZIȚII PUBLICE. Grapini: "Am un răspuns oficial de la UE"

LEGE ACHIZITII PUBLICE - Europarlamentarul Maria Grapini a fost invitată la interviurile DC News, unde a răspuns unor întrebări de actualitate.

LEGE ACHIZIȚII PUBLICE - Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, co-președinte al Intergrupului și membru al Comisiei IMCO din PE, a obţinut un răspuns oficial de la Comisia Europeană legat de problema achiziţiilor publice, care, în România, sunt supuse unei proceduri greoaie.

LEGE ACHIZIȚII PUBLICE - "Eu am fost foarte preocupata că adjudecarea contractele pe fonduri europene durează foarte mult din cauza legii achiziţiilor publice. Şi atunci am făcut o interpelare la Comisia Europeană, aşa cum am făcut şi pe vânzarea terenurilor, pentru a aduce informaţia în ţară corect, aşa cum este. Comisia a răspuns invitaţiei mele şi am avut o dezbatere cu directorul general al Direcţiei DG Grow şi am luat Directiva din 2014 pentru achiziţii publice, care a fost asimilată în România în 2016 şi am constatat că, din nefericire, a fost asimilată cum nu se poate mai prost. Din acest motiv apar contestaţii foarte multe, se foloseşte preţul cel mai mic, sunt lucrări care ulterior nu au garanţii, lucruri care duc la o cheltuire ineficientă a banilor." consideră Maria Grapini.

LEGE ACHIZIȚII PUBLICE - Fiind prezentă în ţară, ea a avut astăzi, miercuri 16 Mai, o întâlnire cu premierul Dăncilă: "Am prins momentul pentru că se lucrează acum la midificarea Legii Achiziţiilor publice. I-am dat acest răspuns autorizat de la Comisie, în care Comisia ne arată că actuala Directivă ne permite cele trei lucruri pe care românii le contestă la achiziţii publice: că IMM-urile nu au acces la licitaţii, iar Comisia răspunde foarte clar că Directiva permite ca marile contracte să se împartă în loturi încât IMM-urile să poată să participe; apoi că nu se impune utilizarea preţului cel mai mic, ci vorbeşte de eficienţă, de o serie de criterii, aşa că acum când modificăm putem să condiţionăm preţ/calitate/garanţie/faptul că au sau nu au personal de specialitate." a precizat europarlamentarul.

Citeşte şi: Maria Grapini, INTERVIUL momentului. Subiecte tari abordate de europarlamentar

"Ne interesează ca prin modificări să reuşim să evem obţinerea unui contract într-un timp cât mai mic şi să existe o eficientizare a cheltuirii banilor europeni, ceea ce va însemna servicii de bună calitate", a mai spus europarlamentarul Maria Grapini, într-un interviu pe care vă invităm să-l ascultaţi in totalitate mai jos:

VIDEO

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel